Не можем да се явим заедно с Атака“ на евроизборите заради

...
Не можем да се явим заедно с Атака“ на евроизборите заради
Коментари Харесай

Валери Симеонов разкри защо НФСБ не може да се яви с „Атака“ на евроизборите

Не можем да се явим дружно с „ Атака “ на евроизборите заради непреодолимите разлики в отношението към Русия. Това сподели ръководителят на НФСБ Валери Симеонов в изявление за предаването „ Свободна зона “ по ТВ Европа.

„ Формулата на явяването на евроизборите беше предопределена главно от нашите сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация, които взеха решение сами да се явят, защото смятат, че имат опция да осъществят един евродепутат. И ние нямаме различен избор с изключение на да се явяваме също независимо. Всичко, което беше допустимо да създадем, с цел да потърсим общо явяване с Вътрешна македонска революционна организация, го направихме. За страдание, не получихме от тях отговор. Напротив – тяхната акция се разшири и продължава “, изясни Симеонов. Той уточни, че на политически съвет през днешния ден или на следващия ден ще бъде взето решението за независимо явяване на НФСБ.

„ Нещо повече и не изключително чистоплътно, само че Вътрешна македонска революционна организация прави опити за привличане на деятели от нашите структури. И всичко това са белези на една акция, която не се обрисува да бъде изключително честна “, уточни Симеонов.

Той изясни, че НФСБ не може да се яви дружно с „ Атака “ на евроизборите поради непреодолимите разлики в отношението към Русия.

„ Ще се получи нещо като оксиморон, дървено желязо ще се получи. Във вътрешната политика нямаме такива съществени разминавания и обединението продължава да съществува. Но във връзка с външната – няма по какъв начин да излъчим евродепутати, които ще бъдат на разнообразни позиции. Това би било шизофренично и няма да бъде положително за нашата страна “, разяснява водачът на НФСБ.

Симеонов напомни, че той е бил единственият, който е разобличил опита на съветския патриарх Кирил да се меси във вътрешните работи на България.

„ Тогава с декларация против моето изявление излязоха две партии – „ Атака “ и Вътрешна македонска революционна организация, моите сътрудници. Така че историята познава случаи на съвпадения сред Вътрешна македонска революционна организация и „ Атака “. Но до момента в който при „ Атака “ това е заложена в програмата им политика, при Вътрешна македонска революционна организация това са моменти съмнения, защото е партия, за която е особено неистовото предпочитание за медийни изяви. И по някой път, водени от предпочитание за бърза реакция в медиите, те взимат такива решения, които не са доста добре уравновесени и премислени “, разяснява Симеонов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР